Regler

Bokning och avbokning

HYRESREGLER

Du kan preliminärboka huset i två dagar för att hinna boka flygbiljetter.  Om du inte vill hyra huset är vi tacksamma om du meddelar det men har vi inte hört av dig tar vi bort din preliminärbokning.


När du har bestämt dig betalar du 500 kr i bokningsavgift inom en vecka för att bekräfta bokningen. Den räknas naturligtvis av från slutsumman, men du får inte tillbaka den om du avbokar huset efter detta.


Senast två månader innan hyresperioden börjar skall du betala resterande belopp. Om betalningen inte kommer oss tillhanda i tid har vi rätt att annullera bokningen och hyra ut huset till någon annan. Du får inte tillbaka bokningsavgiften i så fall.


Skulle du behöva avboka när det är mindre än två månader kvar till hyresperiodens början, får du tillbaka 50 % av hyresavgiften om det är mer än en månad kvar, och 25 % av hyresavgiften om det är mindre än en månad kvar.


Om huset blir uthyrt till någon annan efter att du avbokat är kostnaden 500 kr + eventuell mellanskillnad mellan ordinarie pris och faktiskt pris. Om ordinarie pris är 7 000 kr och vi hyr ut det för 5 000 kr blir mellanskillnaden 2 000 kr + bokningsavgiften 500 kr. Du får alltså tillbaka 7 000 kr – 2 500 kr = 4 500 kr.


Hyresvärdens avbokning

Skulle något inträffa som gör att vi måste annullera bokningen från vår sida, men som ligger utanför vår kontroll (exempelvis brand, vattenskada, naturhändelse eller skadegörelse) betalas hela hyresavgiften inklusive bokningsavgift tillbaka. Hyresgästen har inte rätt till skadestånd om något sådant skulle inträffa. Skulle något sådant, mot förmodan, inträffa kommer vi naturligtvis göra vårt yttersta för att hjälpa hyresgästen att hitta ett likvärdigt boende men kan inte ställa några garantier för det.

 

När ni kommer till huset

Innan ni reser kommer ni att få information hur ni får nyckel till huset. Det kan vara en person som möter er, någonstans på området som ni skall hämta upp nyckeln eller en plats där den ligger där ni själva kan komma åt den.


Ta er gärna tid att titta igenom huset redan när ni kommer och meddela oss direkt om det är något som är trasigt, verkar saknas eller inte är i det skick som det borde. Dels vill vi ha möjligheten att åtgärda detta så snart som möjligt, dels vill vi inte att ni ska bli ersättningsskyldiga för sådant som inte fanns/var trasigt redan när ni kom.


Tänk på att om ni flyttar några möbler eller lägger/ställer undan något är det bra om ni återställer detta innan ni lämnar huset för att inte hyresgästen efter er ska tro att det är borta.

 

Om något går sönder eller kommer bort

Skriv en rad eller hör av er om något går sönder när ni är i huset. För enkelhetens skull är en det mesta av porslinet och glasen köpta på Ikea så att det är lätt att komplettera. Eftersom närmaste Ikea ligger i Malaga, en timme bort med bil, har vi extradelar av det mesta så att den som städar huset kan fylla på. Då slipper du dessutom leta efter nya saker om något har gått sönder, utan kan njuta av semester och ledighet.

 

Sov gott

Det finns gott om sängkläder, kuddar och täcken för olika årstider. Ni tvättar, torkar och viker själva om ni byter sängkläder under vistelsen. I hyrespriset ingår tvätt av en uppsättning sängkläder, men inte sådant som ni har sparat under tiden. Vill ni underlätta för städerskan sätter ni på en tvättmaskin när ni lämnar huset så tar vi hand om resten.

Har ni småbarn eller andra behov finns det plastade madrasskydd som man kan bädda med och på så sätt undvika fläckar och/eller lukt på bäddmadrasserna.

 

Ni behöver inte ta med er handdukar

Det finns ordentligt med handdukar så det behöver ni inte packa ner. Vi har två sorters handdukar; för användning inomhus (dusch) och för utomhusbruk (sol, strand och pool). Handdukar avsedda för dusch är grå eller starkt turkosa, handdukar för soliga dagar är ljust turkosa (eller udda).

 

Om ni byter handdukar under vistelsen tvättar ni dem själva. Vi är tacksamma om ni skakar handdukarna innan ni stoppar dem i tvättmaskinen så slipper vi få in sand och småsten i maskinen. I hyrespriset ingår tvätt av en uppsättning handdukar, alltså inte sådana som har använts tidigare men inte tvättats. Tänk på att städning inte alltid sker samma dag som ni lämnar huset så häng upp fuktiga handdukar på tork.


El och vatten ingår - men slösa inte ändå!

Både el och vatten är dyrt i Spanien, så använd givetvis så mycket du behöver men slösa inte. Stäng av AC i de rum du inte är i. Den är effektiv och det tar bara några minuter att kyla ner rummet på nytt. Det förekommer (men inte särskilt ofta) att vattnet ransoneras vid långvarig torka. Antingen delas det ut lappar om att man ska snåla, eller så stängs det helt enkelt av vissa tider (t.ex. kl 10-14 under två till tre dagar). Då är det bara att gilla läget för då är det vattenbrist.


WiFi finns såklart

Vi har trådlöst Internet i hela huset. Just nu har vi 4G-router så du surfar via mobilnätet med hastigheter upp till 20/10 Mbit/s. Ett bra internet, med andra ord, men stundtals kan täckningen svikta eller hastigheten sjunka. Vi gör vårt bästa för att det alltid ska finnas en bra uppkoppling men garanterar det inte då området ligger bakom bergen och det verkar som om många använder samma mast ibland. För det mesta är det dock riktigt bra, som sagt.


Viktigt att veta! Det finns en smart-tv med dvd-spelare samt en Apple-TV, men tv-n är inte kopplad till en antenn så det finns inga kanaler. Via Apple-TV kan man oftast se olika Play-kanaler, men detta är helt och hållet beroende på om internet räcker till och om innehållet går att se utomlands. Både SVT och TV4 begränsar åtkomsten till många program p.g.a. rättighetsskäl. Det är alltså inte säkert att ni kan se på tv eller att ni kan se just det ni önskar.

Avbokning sker…

Avbokningskostnad

Mer än 60 dagar före hyresperioden

500 kr

30-60 dagar före hyresperioden

50 % av hyresavgiften

Mindre än 30 dagar före hyresperioden

75 % av hyresavgiften

Follow us


FACEBOOK

www.playa-paraiso.se

Skype: alexander-hackman

Call any time


Alexander Hackman, 070-791 54 94,

klicka här för att maila

Hanna Hackman,  073-523 64 67,

klicka här för att maila

Kontakt

 

Hör gärna av dig om du har några frågor eller vill göra en bokning.

Ring, SMS:a, maila eller gå in på Facebook och skriv ett meddelande där.

Copyright @ All Rights Reserved